понеділок, 16 лютого 2015 р.

"Учитель року", 21.01.15 р.

21 січня 2015 р. відбулися конкурсні змагання заключного етапу ІІ туру ХХ Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2015" у номінації «Правознавство»: «Конкурсний урок», «Самоаналіз уроку».
На уроках правознавства за темою «Юридична відповідальність» (Кострікова С.Л.; Демченко І.Г.) учні 10-го класу обговорювали проблемне питання, чи є юридична відповідальність дійовим засобом боротьби з правопорушеннями, і дійшли до висновку: «Звинуватити можна й невинного, але засудити - тільки винуватого».
На уроках, які проводили учасниці конкурсу Чупіка С.М. та Михальова С.В., учні 9-х класів ознайомилися з основами спадкового права; усвідомили, що моральні якості та чесноти, любов та турбота про рідних є не менш важливими, ніж матеріальні цінності.
Під час уроку правознавства за темою «Захист прав споживачів» (Сущенко А.І.) дев’ятикласники отримали знання, які можна застосовувати у повсякденному житті, адже кожний з нас хоча б один раз опинявся в ситуації, коли його інтереси страждали через несумлінність виробників або продавців.
Під час підготовки до наступних конкурсів фахової майстерності необхідно врахувати наступні зауваження:
1) підвищити рівень фахових знань;
2) враховувати вікові особливості учнів (дев’ятикласникам давалися завдання підвищеної складності; десятикласникам, навпаки, менш складні);
3) під час організації групової роботи учнів проводити інструктажі, слідкувати, щоб групова робота не перетворювалася у фронтальну;
4) усвідомити, що під час сучасного уроку учитель виконує функції фасилітатора, консультанта (деякі учасники намагалися як більш повно роз’яснити навчальний матеріал, тоді як учні працювали на репродуктивному рівні).
За підсумками ІІ (обласного) туру ХХ Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» переможцем була визначена Михальова Світлана Володимирівна, учитель правознавства Краматорської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22 з профільним навчанням Краматорської міської ради Донецької області.
Лауреатами були визнані:
-Чупіка Світлана Миколаївна;
-Сущенко Алевтіна Ігорівна;
-Демченко Ірина Георгіївна;
-Кострікова Світлана Леонідівна.



Немає коментарів:

Дописати коментар